Office interior with transparent partitions
New headquarters for the furniture company Level Project. Flexible and transparent spaces

Studio Minerva designs the architectural spaces of the Level Project company headquarters, in the province of Lecce, where the transparency of the environments guarantees the creation of flexible spaces, in which creativity and sharing is stimulated

Level Project is a leading Italian company in the contract furnishings sector. The new headquarters are located on the Galatina industrial estate, on the road towards Lecce. The building houses the entire production process, from design to in-house manufacturing, together with project management and logistics

Level Project corporate headquarters

Devised by Architect Nicola Carlo Minerba, the architectural design was aimed at creating a flexible, open space where diverse professionals can exchange ideas and communicate freely, working and thriving in a place that stimulates creativity and sharing. For these reasons, the building also houses an impressive collection of art, in offices, corridors, communal areas, and even restroom facilities

Level Project corporate headquarters

Flexible space and an appreciation of art influenced design choices in respect of the meticulous management of both natural and artificial light. The open plan and transparent structural glass walls play a fundamental role in creating internal-internal and internal-external continuity

Level Project corporate headquarters

Materials also play a key role. Urban Great 100 x 100 in Sand, was chosen for the floor and contrasts perfectly with the clear white ceilings. The soft appearance of the unique color scheme creates a welcoming, elegant space, and also a sufficiently understated background to highlight the numerous artworks on display

Level Project corporate headquarters

Gallery