Cultural center in the German city of Berching. Form reinterprets traditional barns
Cultural center in the German city of Berching. Form reinterprets traditional barns

The Hotel Post, a hotel dating back to the 80s and located in the attractive old town, was chosen and renovated by the architects of Kuhnlein Architektur studio to serve as the cultural center of Berching

The building features a steep pitched roof that echoes and reinterprets the characteristics of traditional historic barns. The spruce used as the roofing and façade cladding is derived from the city's neighboring forest, and is processed with a traditional non-toxic quark casein coating

Cultural center in the German city of Berching. Form reinterprets traditional barns

The flat-roofed side wing, subordinate to the gabled structure contains ancillary rooms such as toilets, kitchen and storage rooms and for fire safety reasons is made of concrete. The concrete parts create a striking contrast to the wooden construction

Cultural center in the German city of Berching. Form reinterprets traditional barns

The interior design is very simply designed with inexpensive materials. The bathrooms are very understated with stainless steel items and simple lights and thin, minimal mirrors. Herringbone cladding in the lobby with several joints is used to regulate the acoustics of the room, adjusting the reverberation time as well as to reinforce the roof and walls

Cultural center in the German city of Berching. Form reinterprets traditional barns

The room in which the stage and backstage area are located is very flexible, offering a variety of seating options for events. The chandeliers in the room in the form of industrial fluorescent tubes were designed specifically to fit into this interior

Cultural center in the German city of Berching. Form reinterprets traditional barns

Gallery