ÀGORA Arquitectura


ÀGORA -del grec ἀγορά-, és el terme pel qual en l’Antiga Grècia es designava al lloc de trobada per excel·lència de les ciutats. Des de 2014 també és un espai ubicat a Barcelona on els arquitectes Joan Casals Pañella i Jose Luís Cisneros Bardolet es reuneixen per reflexionar junts entorn al projecte d’arquitectura. Un exercici de la professió  en el que resoldre el difícil encaix de l’arquitectura amb el seu context social i físic es converteix en principi comú.

Jose Luis Cisneros Bardolet (Barcelona, 1982)
Arquitecte en Octubre de 2005 per l’Escola Superior d’Arquitectura de la Universitat Internacional de Catalunya (ESARQ UIC) i Màster Oficial en Teoria i Pràctica del Projecte d’Arquitectura per l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona de la Universitat Politècnica de Catalunya (ETSAB UPC) l’any 2011.  Ha treballat amb l’arquitecte Josep Lluís Mateo en el despatx MAP Achitects (2005-2008).

Joan Casals Pañella (Barcelona, 1982)
Arquitecte en Octubre de 2005 per l’ESARQ UIC, MTTPA el juny de 2010 per l’ETSAB UPC i Doctor el Gener de 2020 pel DPA de l’ETSAB UPC amb la tesi: “Poètica en la arquitectura catalana contemporània: arquitectura com paisatge, paisatge com arquitectura”. Ha obtingut la beca general del Ministeri  d’Educació GRAL09, la beca d’investigació FI-DGR 2011 i la beca al suport del professorat AAD2013 de l’AGAUR.  Ha treballat amb els arquitectes Fermín Vázquez, Juan Trias de Bes i Alfredo Arribas. Ha format part del jurat de diversos concursos d’arquitectura d’àmbit nacional i internacional. Va ser professor de projectes arquitectònics de l’ETSAB UPC en la Càtedra Blanca de Carles Ferrater entre 2011-14. Des de 2020, és professor associat del DPA de la ETSAB UPC acreditat per l’AQU com a professor lector.