Cholla Vista: A monumental canopy with angled ceilings overlooking Paradise Valley
Cholla Vista: A monumental canopy with angled ceilings overlooking Paradise Valley

The sandy and golden hues that merge with the background of the bluish mountains: this is the spectacle offered by Cholla Vista, designed by Kendle Design Collaborative, whose shape resembles a large canopy projecting over the landscape

Kendle Design Collaborative's concept of Cholla Vista features some dynamic elements, which define the areas of the great room that expand into the flourishing garden in the back, reinforcing the feeling of intentionally living in the countryside

Cholla Vista: A monumental canopy with angled ceilings overlooking Paradise Valley

The kitchen and dining room offer different interactions with nature: on one side, to the west, one can contemplate a steep and rocky slope, while on the other side one can contemplate the city below

Cholla Vista: A monumental canopy with angled ceilings overlooking Paradise Valley

Thanks to the sliding glass doors which channel the flow of light and also of air, it is possible to underline the continuity with nature. Upstairs, the art studio is filled with light thanks to large windows, and provides open views of the Camelback Mountain peaks and the surrounding trees in the garden

Cholla Vista: A monumental canopy with angled ceilings overlooking Paradise Valley

Gallery