house forest reinforced concrete structure
house forest reinforced concrete structure

Garden House in Buenos Aires. The structure made of exposed reinforced concrete opens towards the outside

Alberto Campo Baeza's Studio carries out the project of a villa on the outskirts of Buenos Aires, Argentina. The two-level structure was designed with an exposed reinforced concrete structure, where some walls disappear to open the "structural box" towards the garden

In a quiet, flat location in a residential complex on the outskirts of Buenos Aires, Argentina, a house is expected to be built where the exposed concrete structure will take center stage. Regulations permitted only two floors above ground, making the structural volume feature the core of the project

house forest reinforced concrete structure, garden

The upper part will be used only as a sleeping area, leaving the public areas on the lower floor in direct contact with the garden. The exposed reinforced concrete structure is the main protagonist, with its two large corner beams and double volume, forming a box open to the sky

house forest reinforced concrete structure, garden

The ground floor is reinforced by the four pillars that support the two large beams and is conceived as a continuous and transparent space, where the service areas of this zone are arranged as single consecutive boxes over a large horizontal platform of exposed concrete that defines the floor space like a carpet

house forest reinforced concrete structure, garden

Gallery

0