Air, light, and privacy for the inhabitants of the Breeze Box residence
Air, light, and privacy for the inhabitants of the Breeze Box residence
Air, light, and privacy for the inhabitants of the Breeze Box residence

Breeze Box is a two-story small residence located in Teine Ward, Sapporo City, Japan

The main theme of the residential architecture project by Daida Design Studio for the Breeze Box was how to experience the light and air from the outside while protecting the privacy of its inhabitants

Air, light, and privacy for the inhabitants of the Breeze Box residence

The southern boundary of the plot where the Breeze Box stands is very close to the adjacent residence, while to the east there is a parking lot of a community house. These proximity conditions make privacy an even stronger and more necessary challenge

Air, light, and privacy for the inhabitants of the Breeze Box residence

At the center of the house, a three-level staircase was built to capture natural light from the area opening above the neighboring house. For the eastern side, the designers devised a striped-looking façade. The volume of the stairs also acts as a ventilation shaft, bringing fresh air into the house

Air, light, and privacy for the inhabitants of the Breeze Box residence

Gallery