People's Pavilion in Eindhoven. A new future for a sustainable building
People's Pavilion in Eindhoven. A new future for a sustainable building

The People' s Pavilion, the Dutch pavilion that won the Frame Awards in the Sustainable Design category and the Dutch Design Awards in the Habitat category has been designed by bureau SLA and Overtreders W studios as a 100% sustainable pavilion

The pavilion in question is designed with the aim of promoting a closed-loop, or "circular", construction system, in which there is little or no waste generated during the construction process, looking beyond the usable lifespan of the building. People's Pavilion is 100% sustainable: the earth is not stripped of any of its raw materials during construction

People's Pavilion in Eindhoven. A new future for a sustainable building

The materials for the construction of the 250-square-meter pavilion were all taken from the suppliers and manufacturers as well as from the residents of the town of Eindhoven themselves. Glass roof, plastic cladding, lighting, wooden beams and poles - all of these elements will be restored undamaged

People's Pavilion in Eindhoven. A new future for a sustainable building

The elements were not screwed, glued, drilled or sawn, but remained intact after their use. In this way, the pavilion showcases a new future for sustainable buildings, new methods of intelligent construction with a powerful design language

People's Pavilion in Eindhoven. A new future for a sustainable building

Gallery