Warehouse transformed into an office. The workspace is flooded with natural light
Warehouse transformed into an office. The workspace is flooded with natural light

Metamorf architects transforms a neglected exhibition hall, originally built as a warehouse, into a collaborative, positive, daylight-filled workspace, preserving some of the building's original features

Steinsel's former warehouse located in Nommern, Luxembourg is being transformed into an office space for a company specializing in IT solutions. The main brief of the project was to let in as much natural light as possible, while preserving several original features of the building

Warehouse transformed into an office. The workspace is flooded with natural light

At the entrance you are greeted by a bright double-height reception area flooded with light, thanks to large windows and skylights embedded in the steel roof. A central staircase made of oak serves not only as a connection but also as a common area, contributing to the creation of an informal environment

Warehouse transformed into an office. The workspace is flooded with natural light

The material palette is very simple: pure white for the walls, steel beams made of gray and oak details and paneling that contrast with the original parts of the warehouse. All the spaces are complemented by large floor plans that create a relaxing and welcoming work environment

Warehouse transformed into an office. The workspace is flooded with natural light

Gallery